FOTOS El PASSEIG DE VIC


En la imatge de  l’esquerra podem observar com era el passeig de Vic al 1882 un dia de mercat: hi havien pocs edificis, més aviat cases. El comerç era més escàs amb botigues de petit negoci.
A la foto de la dreta (a l’actualitat):  incrementa el comerç.També es pot observar que hi ha molts més edificis.


PLAÇA DE TOROS, VIC


A la foto antiga feta als anys 20 es pot observar una part de vic plena de camps. Podem observar una plaça de toros que és l’actual estació de busos. També es pot veure un camp de futbol que ara és l’actual plaça del Mil·lenari.

AJUNTAMENT DE GURB


A l’imatge de la esquerra, podem observar l’ajuntament de Gurb. Des d’un principi ha tingut la mateixa funció. Podem observar els seu voltant hi han camps i carreteres.
Actualment hi ha una residència d’avis i el cap de gurb. I continuen aventi camps i també les mateixes carreteres

EL PRIMER POLIGON DE GURB


A la imatge de l’esquerra, podem observar la primera fàbrica construida al polígon de Gurb. Es deia José Cots e Hijos. Actualment el polígon està ple de fàbriques i empreses de diferents tipus.
Passat

MALARS


Està construïda en una península del riu Ter, entre aquest i el Gurri. Antigament era un molí fariner i no va ser fins a l’any 1827 que es va convertir en una de les primeres fàbriques de la comarca.

Colònia


(1953. Entrada de la colònia)

La colònia de Malars tenia 25 habitatges. També disposava d’església, economat, fonda i escola. Avui en dia només hi queden uns quants habitatges, el del director, la turbina i l’església. Els edificis estaven units de forma longitudinal.

FOTOGRAFIES Eix Transversal (fons MARTÍ BARNIOL):


Pont de l’Eix transversal
En les imatges de l’esquerra podem veure la construcció del pont de l’eix . Es va començar a construir al 1985 i es va innaugurar al 1997. A la imatge es pot observar els voltants, plens de vegetació, i les primeres parts del pont, que creen un impacte visual sobre els verds i marrons de la natura.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *